ilk uçuş..

aslında her kadının anne olacağını öğrendiği o ilk andan itibaren bir anda kanatları çıkıverir ve bir daha ayakları hiç yere basmadan bazen çok yükseklerde bazen biraz daha derinlerde uçar da uçar..

ve en az güçlü bir kuş kadar hızlı, en çok kalabalık bir kafile kadar yön belirleyici, en fazla her uçabilen kuş kadar özgürdür..

zaman zamansa yumurtası yeni kırılmış bir yavru kuş kadar ürkek olur her kadın mevzu bahis kendi yavrusuysa..

defneyle masalımız başlamadan çok önceleri tatil veya iş için defalarca yurtiçi uçuşlarını deneyimlemiş biri olarak ne ilk bindiğim uçaktan, ne türbilanstan, ne kazadan ne başka bir şeyden korktuğumu hatırlamıyorum..


hani koltuğun önünde uçuş emniyeti için yönergeler olur, hani hostesler bir sürü güvenlik hareketleri ile türkçe ingilizce ne yapılması gerektiğini anlatır, hani küçük ekranlarda reklamları olur bütün bu tedbirlerin.. sanırım bir gün bile onları doğru, tam ve anlaşılır şekilde dinlememişimdir..

yada emniyet kemerini şu zamana kadar açmayın diye gelen kaptan uyarılarını da sadece dinlemiş ama uygulamamışımdır..

taaa kii.. hamile olduğumu öğrendikten sonra uçağa ilk bindiğim ana kadar :) sanırım ilk o gün bir hostesle uzun uzun sohbet edilebileceğini ve güvenlik kartlarının bir ders kitabı gibi dikkatle okunması gerektiğini öğrendim.. daha defne karnımda minicik bi fasulyeydi ama ben tüm uçağa haaaamileyim bana çooook dikkat edin olur mu diye haykırmak istiyordum :) ve tabiki yanıma aldığım notlar da cabası - uçuş anında kanama olursa? - uçuş anında baygınlık olursa? - uçuş anında sancı olursa? vb..

daha karnım büyümemişti ama yaklaşık bir saat ben hem karnımı tuttum hemde kemerim sıkmasın diye sürekli kemeri düzelttim ve kesinlikle kemeri uçaktan inene kadar çıkarmadım :)

her uçuşum benim için daha stresli oluyordu - uçuşta midem bulanırsa? - uçuşta kasılma olursa? - uçuşta çarpıntı olursa?.. her uçuş farklı sorular ve farklı cevaplarla son buluyordu.. 28. haftada doktor raporu ile binmeye başladığımda biraz daha havalıydım sanki o rapor bana daha çok özen göstermelerini gerektiriyormuş gibi :) annelik delilik diyorlar ya işte tam da o durumlardı benimkisi hemde daha anne adayı iken :)
36. haftadan sonra zaten uçaklar beni alsa benim binecek halim kalmamıştı kocaman bir karnım vardı fasulye gitmiş karpuz gelmişti :)

ve artık kendi içsel seyahatlerimi yapmak istiyordum kanatlarımı defnenin geleceği güne kadar dinlendirebilmek ve gökyüzünün mavisini ona anlatabilmek istiyordum..

doğumdan bir süre sonra hakanın şirketinin gerçekleştirdiği bir organizasyona ailecek davet edildik.. uzun zaman sonra bu iyi gelecekti, doğum, lohusalık, anne, babalık derken epey yorulmuştuk çünkü..

ee şimdi ne olacaktı? defne ile ilk uçuş.. aman tanrım.. beklediğim an.. defne 5. ayına girmişti.. emziriyordum.. hava değişikliği olacaktı.. uçağa binecekti,. tekneye binecekti.. yatağından ayrı bir yerde yatacaktı..olacaktı da olacaktı her şey onun için olduğu kadar benim için de değişikti..

hemen uçakta ağlayan bebekler ve anne babaları geldi.. ah canım yaa halbuki ne zormuş durumları.. bizde dışardan ufff bi susturamadılar çocuğu diye konuşur dururuz..

hadi bakalım feray çantaya doldur yumuşak, renkli, sesli, dokulu, küçük tüm oyuncakları..puseti al..ağız mendillerini koy..yedekli biberonlar, acil durum için emzik, bolca prima, ıslak mendil, ev yapımı minik kavanozlarda mamalar, ayrı ayrı kaşıklar.. ve daha neler neler..


Neler öğrendik, neler deneyimledik.. Kısa kısa notlarım on adımda uçuş keyfimiz :)

1. Babamız ile birlikte seyahati gerçekleştirmek tüm korkuları geçirmişti ama bu kez ikimiz de çok çok heyecanlıydık :)
2. Pusetin uçağa biniş anında bagaj teslimi yapıldığını öğrenmek keyifli olmuştu..
3. Bebekle uçuştaki en kritik durum kalkış ve iniş anlarında basınçtan dolayı kulak ağrısı ve bunu kontrol altında tutabilecek şey "Emzirmek" yada "Biberon veya Emzik Kullanımı" ve çok şükür defneyi emzirebildim
4. Minik ağlama nöbetlerimiz oldu ama çok rahat atlattık
5. Etrafımızdaki yolcular çok fazla bebeksevermiş , hoşuma gitmişti :)
6. O takmayı sevmediğim kemere bir yenisi olan bebek kemeri eklenmişti ama ben bu kez bayıla bayıla takmıştım :)
7. Ev yapımımı mamalar için yanımıza buzluk almak iyi bir fikirmiş uçağın içi çok sıcak olunca daha iyi anlamış oldum
8. Bebekle uçak yolculuğunda seçim şansı varsa yada ek maliyete katlanılabiliyorsa baştaki koltukların seçilmesi iniş ve binişler için daha pratikmiş bunu orta koltuklarda olup dakikalarca inebilmek için kucağımızda defne ve malzemeleri ile sıra beklediğimizde anladık
9. Yeryüzündeki ilişkinin gökyüzünde taçlandığına şahit olduk defnenin derin bakan gözleriyle
10. ve en güzeli de uçaktan indikten sonra bizimle bu keyifli seyahati paylaşan ve hem kendisini hem bizi hiç yormayan bebeğimize teşekkür etmeyi öğrendik :)


Hakkımda : Unknown

Beni tanimaya başlayan SEN hoşgeldin masal aileme.. hep mutlu kalmak, birlikte olmak dilegiyle..

30 yorum:

  1. uçuşlar uçuşlar... henüz anne değilim ama uçuşlarda anne babanın çektiklerine şahit olanlardanım, siz şanslısınız sanırım... çocuk var çocuk var :) ama uçağa bindiğimde de aklıma gelmiyor değil bu not ettikleriniz soru halleri :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende çocuk öncesinde hafiften mızmızlanırdım.. bayıldı çocuk aglamaktan bi susturamadılar diye ama öyle olmuyomuş valla :) bebekle yada çocukla 1-2 saatten fazla uçanlar kesin sabır taşıdır :)

      Sil
    2. Fenom ben seninle bineyim uçağa :P

      Sil
    3. Yani çocuğa da zor aileye de hele çocuk susmuyorsa etrafta oflayıp puflamaya başlıyorsa Aman Allah'ım ne zor bi durum :(( Otobüs yolculuğunda karşılaşmıştım bu durumla... Katılıyorum birdefnemasali!
      Dağınık! senle gideriz nasılsa heveslenmişsin, uçak düşmezse iyidir heee :)))

      Sil
  2. Ne güzel görünüyorsunuz... Allah size bağışlasın yavrunuzu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim söz sanatı :) çok naifsin, amin inşallah

      Sil
  3. Defne ısırırım seni :))) Ne güzel bir bilgi olmuş bu! Ben hala çok korkuyorum ufaklıkla yolculuğa :) Bu önerileri dikkate alacağım. Şükür sağ salim gitmişsiniz! Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) büyüyünce biraz daha zorlaştı aslında çünkü etrafa ilgisi çok arttı birde iki yaş sonrası kendi koltuğunda oturma durumu var ki durdurabilene aşkolsun hep ayakta durucak arkadakilere öndekilere birşeyler yapacak ahh ahh :)

      Sil
  4. Güzel ve kolay atlatılan bir tecrübe olmuş darısı diğer uçuşlara diyelim ama anne olduktan sonra ayaklarına takılacak taşı bile hesaplar durumda oluyoruz hakkaten :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben blogta yeni olunca geçmiş zamanlardan yazıyorum aslında orda bebişti şimdi genç kız oldu :) şimdi yolculuklarımızda iki arkadaş haline geldik onun kendi minik çantası var içine sütünü tostunu bide minik bir kitabını koyuyor ve ben böyle büyüdüğüne inanamıyorum :)

      Sil
  5. :) Bu seyahatte küçük aşkımın tecrübe etmediği hava kara deniz vasıtası kalmış mıydı? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok başında hepsini tecrübe ettiği için şimdi uçağa binmek değil uçağı almak gibi talepleri var, yandın sen :)

      Sil
  6. :) en sıkıntıya girdiğim anlar kitap,dergi veya gazete okuyanların hemen yanında oturma ihtimali o zaman bende biraz bittik mi acaba diyebiliyorum :)

    YanıtlaSil
  7. Maşallah Feray, ne güzelsiniz :) Çocuk sahibi olmadan çocuklarla ilgili zorlukları anlayabilmek çok zor. Zaten anlayışlı olanlar ya çocuk, torun sahibi oluyor ya da yakınlarından birinin çocuğu oluyor da anlıyor anne babanın hallerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler :) bazı anne babalar bile çocukları büyüdükten sonra unutuyorlar sanırım o dönemleri başlıyorlar eleştirmelere keşke hiç binmeseydi el kadar çocuk uçağa mı bindirilir ooff yazık etti çocuga diye mahvoldu yavcucağız daha neler neler :)

      Sil
    2. çok teşekkürler :) bazı anne babalar bile çocukları büyüdükten sonra unutuyorlar sanırım o dönemleri başlıyorlar eleştirmelere keşke hiç binmeseydi el kadar çocuk uçağa mı bindirilir ooff yazık etti çocuga diye mahvoldu yavcucağız daha neler neler :)

      Sil
    3. Var öyle insanlar da ama yapacak bişey yok, duymayacağız :)

      Sil
  8. ayyy paylaşımı gördüğümden beri sanki sınavdan çok güzel derece almış lise öğrencisi duygularındayım ben hala:) tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. ayyy paylaşımı gördüğümden beri sanki sınavdan çok güzel derece almış lise öğrencisi duygularındayım ben hala:) tekrar teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  10. Bu sevincin beni de çok mutlu etti :)

    YanıtlaSil
  11. Çıkılan ilk yolculuklarda mutlaka annenin yanında güç alacağı biri olmalı. Basınç bizi de biraz zorlamıştı ama üstesinden geldik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah kesinlikle destek lazim cok ihtiyac oluyor sonra alisiliyor ama ilk zamanlar onemli :) hosgeldiniz :)

      Sil
  12. Ne güzel anlatmışsınız ama ben hiç uçmadım henüz desem :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında fırsatınız olsa bunu deneyimlemenizi isterim çok uzun süreli yurtdışı seyahatlerini bilemiyorum ama kısa süreli olanlar keyifli bir anı oluyor :)

      Sil
  13. Sanırım sizin için bir tecrübe olmuş en azından :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir deneyimleme oldu evet çocukla hayat zor gibi görünse de pek keyifli anılar biriktiriyoruz :)

      Sil
  14. Merhaba,
    dönüş de kolay geçer inşallah.
    Kayınpederim by-pass ameliyatı olacaktı 7 sene önce, büyük prens 3 aylıktı henüz. Bizi de istediler. Pegasus'la Ank-İzm, başka bir firmayla İzm-Ank yapacağız. Pegasus'daki hostesler aynı sırada olduğumuz üç yolcuya rica ederek, 6 kişilik sırayı bana tahsis ettiler ki, minnettar kaldım. Dönerken ise uçak tıklım tepiş doluydu, emzirmeye çalıştıkça yanımdaki sapık göğsüme bakmaya çalışıyordu. Hostesler özel durumu olan bir yolcu gibi değil de, lütfedip uçağa aldıkları biriymişim gibi davranıyorlardı. Yol bir 5 dakika daha sürseydi, ağlamaya başlayacaktım.
    Bu yüzden her ne kadar falsoları çoksa da Pegasus'a borçlu gibi hissediyorum kendimi, öncelik onların.

    Çok uzattım, yeni geldim, severek okudum. Görüşürüz daha.

    YanıtlaSil
  15. Emzirirken farklı niyetle bakmak hangi ahlağa hangi duyguya hangi vicdana sıgıyor ben anlayamıyorum ki.. öyle özel öyle manevi öyle hassas bir an ki nasıl bunu başka durumlara çevirebiliyorlar :( kadınların bile tuhaf tuhaf bakıp ne yapıyor bu tavırlarına çok şahit oldum kendimde yada farklı annelerde ve gerçekten cahillik bile diyemiyorum çok üzülüyorum öyle güzel anları değersizleştirmeye çalıştıkları için.. Hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil
  16. Emzirirken farklı niyetle bakmak hangi ahlağa hangi duyguya hangi vicdana sıgıyor ben anlayamıyorum ki.. öyle özel öyle manevi öyle hassas bir an ki nasıl bunu başka durumlara çevirebiliyorlar :( kadınların bile tuhaf tuhaf bakıp ne yapıyor bu tavırlarına çok şahit oldum kendimde yada farklı annelerde ve gerçekten cahillik bile diyemiyorum çok üzülüyorum öyle güzel anları değersizleştirmeye çalıştıkları için.. Hoşgeldiniz :)

    YanıtlaSil