Kaldığımız yerden devam edelim mi :)



24 Haziran saat 05:00 da Blogger dan gelen bir mail sesiyle telefonu aldım elime;

"Blog sayfanızda yaptığınız bir paylaşım mahkeme kararı ile yayından kaldırılmış ve erişime engellenmiştir bu paylaşıma devam ettiğiniz taktirde hesabınız kitlenebilir.
Gerekli belgeleri ve talimatları aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz."

http://yaz.ma/0frdw

Biraz panik oldum, mahkeme kararı, gerekli belgeler gibi ifadeler yazılmış mailde sabaha karşı o saatte aklım epey karıştı.. 

Hangi yayınımdı o ve ne sebeple kaldırılmıştı? Bu bilgilere ulaşacağımı düşünerek linke tıkladım, ancak böyle bir bilgi içermiyordu ve yalnızca google güvenlik merkezine yönlendiriyordu site.. 

Telefondan girdiğim için hata yapmış olabileceğimi düşündüm.. Sabah işe geldiğim gibi bilgisayardan giriş yaptım ve aynı durumla karşılaştım. Hemen bloga bakayım istedim belki orda bir uyarı ve uzantı vardır diye..

Blog içerisindeki tüm kayıtlarım yok olmuştu :(

Google plus'tan giriş yaptığımda tüm kayıtlarıma ulaşabildiğim için biraz rahatladım ancak son paylaşımıma tıkladığımda beni farklı bir siteye yönlendirdi.

Blog çalışmalarımda bana çok destekleri ve öğretileri olan sevgili Gökhan yine acil servis gibi imdadıma yetişti ve  bilgileri kontrol etti. Zamanı olmadığı halde benimle birlikte yeniden site oluşturdu..

Yaşadığım bu kayıpla birlikte edindiğim tecrübeler var; dikkat edilmesi gereken küçük noktalar belki de..

  • blog@blogsite.com diye bir mail adresiymiş yani blogger a ait doğru bir mail değilmiş. Ben buna hiç dikkat etmemişim.. 


  • Mailde verdikleri linke tıklamayacakmışım çünkü o link ile şifreme sahip olmuşlar. Bloguma girince taslaklardaki kayıtlarım dahil hiçbir paylaşımıma ulaşamadım, hepsini kaldırmışlar.. Sadece okuyucu olarak siteye giriş yapılabiliyor ve son paylaşımımdan da farklı bir bahis sitesine giriş yapıyor, böylece o site her tıklandığında kazanç elde ediyorlarmış..


  • Blogların düzenli şekilde yedeklerinin alınması gerekiyormuş, Gökhan bu konuda daha önce beni uyarmıştı ancak kendinin en son benim için aldığı yedekten sonra ben yapmadığımdan dolayı yirmiye yakın paylaşımım yine yirmiye yakın taslak çalışmamam ve o paylaşımlarımdaki çok kıymetli yorumlar eski sitede kaldı..


  • Mutlaka ikinci bir mail adresi olmalıymış, mutlaka zor şifreler belirlenmeliymiş ve mutlaka çok daha dikkatli davranılmalıymış yazılarda, fotoğraflarda, paylaşımlarda.. 


  • Benim başıma gelmez bunlar denilmemeliymiş :)


.. ve aynı sabah başıma gelen bu talihsiz durumla birlikte ofisime gelen bir kargo vardı misss gibi kokan.. başladığım birdefnemasalı serüvenimin ilk hediyesiydi ve çok kıymetli Açelya 'nın  armağanın zamanlaması bir harikaydı..


Şimdi yolculuğumuza (: Defne'nin Masalı  :) ile devam ediyoruz.. 

Masal evimizin güzel ailesini yeniden toparlayabilmek için belki biraz zamana ihtiyacım olacak ve hepinizin desteğine..

                  Çocuklara ait hiç bir masalın yarım kalmaması dileğiyle,

                   Yeniden merhaba herkese en güzel tebessümlerimle :)

Hakkımda : Unknown

Beni tanimaya başlayan SEN hoşgeldin masal aileme.. hep mutlu kalmak, birlikte olmak dilegiyle..

45 yorum:

  1. Feraycım çok geçmiş olsun ;( çok üzüldüm cnm...
    Ama bu adresin de çok güzel olmuş bence!
    Bazen sil baştan yapmak güzeldir...
    Duyururuz biz de gelmeyen kalmasın :)

    Yeni blogun yeni keyifler yeni heyecanlar getirsin sana ;)

    Yalnız o uyarıdaki link bahsettiğin link değil di mi? Mutlaka dikkat etmişsindir de korktum tıklayan olmasın başka öyleyse kaldır aman deyim :D

    Ne güzel uyarılar yazmışsın kesinlikle çok haklısın. Ben de sık sık yedek alıyorum hem yayın hem şablon...

    Tekrar geçmiş olsun ve tekrar hoşgeldin arkadaşım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkürler Dağınık , desteğini hissetmek ne kadar güzel.. yedekleri alsaymışım ah ne güzel olacakmış o güzel yorumlar hep hatıra kalabilecekmiş de.. artık daha dikkatli olmalıyım.. hoşbuldum tekrar :)))

      Sil
  2. Sevgili Feray, Çok geçmiş olsun kızım.Nedir bu başına gelen be canım.Ne oyunlar dönüyor böyle.Gökhan Hızır gibi yetişmiş, Allah razı olsun ondan.Elimizden ne gelirse yapalım canım kızım.Paylaşımları denedim.Sadece google+ da paylaşabildim.Face ve twitter 404 error veriyor.Dilerim bu sıkıntıdan tamamen kurtulursun kızım.Tekrar geçmiş olsun yavrum.Seviyoruz kızımı.Yeniden aynı yere çabucak gelirsin dilerim canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece ablacım çok teşekkür ederim desteklerine, bende sizi çok seviyorum :) Gökhan çok sağolsun okadar işinin arasında vakit ayırmaya gayret ediyor.. Bahsettiğin hataları da inceleyeyim hemen..

      Sil
  3. Birkaç gündür farkındayım bişeylerin ters gittiğinin.Bloğuna giremedim.Geçmiş olsun diyelim.Hoşgeldin aileye...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aytülcüm çok teşekkür ederim, heyecanla bir şeyleri tıklamamak gerektiğini bu yaşımda yeniden öğrenmiş oldum bende :))) hoşbuldum yeniden :)

      Sil
  4. Blog konusunda ben de yeniyim ve teknik hiç bir şeyi bilmiyorum :( Size de çok geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kötü tecrübelerle de olsa öğreniyoruz bir şekilde, çok teşekkürler :)

      Sil
  5. Geçmis olsun canim. Aćiyoruz mesajlari farkina varmadan aceleyle. Çok sinir bozucu bir durum bu tür dolandiricilarin baskasinin emegini çalmasi. Tekrar aldim takibe.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten anlam veremiyorum böyle yollardan yapılan işlemleri, bizleri üzmekten başka ellerine ne geçiyor acaba.. Çok teşekkür ederim Deryacım, hoşgeldin yeniden :)

      Sil
  6. geçmiş olsun feray

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Umut :) Kaybolduğumu sanıp yorum gününü yapmamışsındır umarım, programlayalım mutlaka

      Sil
    2. Bende pek yoktum bu aralar, farketmedim yani. Yok herşeyi bayram tatili sonrasına erteledim. Tamam programlayalım ayrıca farklı ne yapabiliriz biraz daha düşünelim ;)

      Sil
    3. Anlaşık tamamdır, bayram sonrasına güzel bir çalışma çıkaralım :)

      Sil
  7. Farklı bir tecrübe... Ve her yeni tecrübeden yeni şeyler öğreniyoruz. Saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle, bir şeyleri kaybederken yeni bir şeyler kazanıyoruz mutlaka..

      Sil
  8. Geçmiş olsun, çok üzüldüm.
    Sayenizde bilinçlenmiş olduk bizde daha dikkatli oluruz artık.
    Tekrar hoş geldiniz diyelim öyleyse. :) Olan olmuş artık, taze bir başlangıç olsun, kısa sürede eksiklerinizi de toparlarsınız dilerim, her şey yoluna girer. Biz de elimizden gelen desteği göstermeye çalışırız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Serhat :) destekleriniz için güzel niyetleriniz için.. sende iyiki varsın :)

      Sil
  9. Çokk geçmiş olsun feraycımm, en azından yayınlarının bir çoğunu kurtarmışsın buna da şükür. Gökhan'dan da Allah razı olsun. Hiç esirgemiyor yardımlarını sağolsun. Bir terslik olduğunu anlamıştım da ne olduğunu anlayamamıştım. Yayınına tıklayınca link ile ilgili bir sayfaya yönlendiriyordu sürekli. İyi ki linki tıklamamışım. Elimizden geldiğince destek oluruz. Yeterki sen üzülme. Paylaşım dışında yapabileceğimiz bir şey varsa onu söyle. Elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Kaldığımız yerden devam ediyoruz o zaman =) Sevgilerimle ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sayfayı farklı yere yönlendiriyorlar ve o site her tıklandığında kendileri kazanç elde ediyor.. kafalarını daha güzel şeylere çalıştırsa bu insanlar aslında çok daha iyi çalışmalar elde ederler ama ne yazık ki kötü niyet her yerde :( çok teşekkür ederim çoook :))) devam edelim tabi yaa :))

      Sil
  10. Kesinlikle dediğiniz gibi blogunuzun yedeğini her gün almanız gerekmektedir. En azından hafta 1 alınabilir. Geçmiş olsun diyelim, bir kez daha karşılaşmamanız dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Semih, inşallah yeniden bir hata yapmam :)

      Sil
  11. Benimde Google+ da haberim oldu. Çok geçmiş solun, gerçekten talihsiz bir durum. Ama yeni blogunda çok güzel. Zaten yazılarının ilhamı sende saklı, kaldığın yerden devam. :) Gökhan abinin uyarı yazısından sonra bende her gün yedekleme yapıyorum. Umarım bir daha böyle bir durumla karşılaşmazsın. Bir şeye ihtiyacın olduğunda biz buradayız, hep destek tam destek! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Valar :) kesinlikle yedek çok önemliymiş Gökhan sağolsun hep destek..

      Sil
  12. geçmişler olsuun,
    olsun sen yaz, biz her yerde okuruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ne güzel destek görebilmek :)

      Sil
  13. Yeni blogun hayırlı olsun, bence bu isim çok daha iyi oldu. Ayrıca blogger arkadaşları bilgilendirmek için gelen meili paylaşmak çok iyi oldu, BURADAN BİR KEZ DAHA BLOGGER ARKADAŞLARA UYARIDA BULUNMAK İSTİYORUM. EN AZINDAN HAFTADA 1 DEFA YEDEK ALMAYI UNUTMAYIN.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökhan çok teşekkür ederim, iyiki varsın valla :)

      Sil
  14. Geçmiş olsun. Akla gelmez gerçekten böyle bir olay. Ama başa gelebiliyor. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet başa gelince de işte böyle acil önlemler gerekiyor :)

      Sil
  15. Ve artık takipteyim yeni blogunu :)

    YanıtlaSil
  16. Öncelikle çok çok geçmiş olsun. Her şerde vardır bir hayır diyelim.
    Yaptığın uyarılar için ayrıca teşekkürler...
    Bende bloğu yedekliyordum ama şablon ve yayın yedeği ayrı mı oluyormuş onu bilmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, yaşayarak tecrübe etmeyi beklemeden dikkat etmemiz gerektiğini farkettim bende :) yedek almak mühimmiş gerçekten de..

      Sil
  17. Merhaba,

    Geçmiş olsun. Her tarafımızı sanal ağlar kuşatmışken her bağlantı adresine dikkat etmemiz lazım. Neyse "yenilenmek" bazen iyidir :) Hoş geldiniz blog dünyasına :))

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum :))) aynen yenilenmek bazen iyi geliyor :)

      Sil
  18. çok geçmiş olsun, emeklerinizin gitmesine çok üzüldüm ama en azından blogger dostlarınız her zaman yanınızda sevgilerle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet en güzeli burada çok güzel insanlar tanımak ve gönülden dostlar edinebildiğimi görebilmek.. çok teşekkür ederim adam mutlu yeniden hoş geldin :)

      Sil
  19. Çok geçmiş olsun Feray Hanım

    YanıtlaSil
  20. Feray çok geçmiş olsun. Ben de bloğuna ulaşmaya çok çalıştım, hep reklamlarla karşılaştım. Sana mail attım, geri döndü ulaşmadı. Çok şükür ki buldum. Yeni adres, yeni sayfa, yeni başlangıç diyelim. Her şey çok daha güzel olsun <3 <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blanaaaaa hoşgeldin :))) çok teşekkür ederim nasıl duyarlısın.. nasıl ilgilisin iyiki varsiniz gerçekten de :)

      Sil
  21. Canım çok geçmiş olsun. Şu aralar ne kadar sık oluyor bu olaylar, benim de başına neler geldi neler:( bir ara anlatırım. Seni yeniden görmek çok güzel umarım bir daha başına gelmez. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. amannnn şok oldum :o
    Tıklamayıp napacaksın ki.Mahkeme diyor blog diyor...
    Söylediklerini dikkate alıp yedeklemeler yapmak lazım..

    YanıtlaSil
  23. duyarlı bir paylaşım teşekkürler takip ediorum sizi

    YanıtlaSil