peki ya ismi?

                                                     
                                işte en zor karar anlarından biri daha.. çık çıkabilirsen işin içinden..

içimde benimle büyümek isteyen o minik güzel şeyi gördüğüm an ekrana ismini söylemek istedim aslında, öyle seslenmek geldi içimden..
ağlarken, hıçkırıklarım arasında, titreyen heyecanlı sesimle ona ilk kelimemin ismi olmasını istedim..

ömrüm yettiğince o isimle seslenirken içimin titreyeceğini hep bilerek ve belki de dünyada milyonlarca o isimden olsa da sadece onun için yaratılmış olduğunu düşleyerek ve sanki ismini söylersem ona sarılmışım, onu koklamışım gibi hissederek söylemek istedim..

o an öyle hissettim hissetmesine de bu işte bir tuhaflık vardı :)
cebimde biriktirdiğim bir isim kumbaram yoktu ki benim :)

hani bazılarımızın gençlik hayalleri vardır, çocuğum olursa ismi kesinlikle bu olacak diye yada aile büyüklerinin isimlerinin konulmasıyla ilgili gelenekler vardır veya askerlik arkadaşı, kan kardeşi..
benim yoktu.. yani hiç olmadı.. bilmiyorum ki.. oldu mu acaba? ben heyecandan mı unuttum yoksa :) yoktu sanırım yani galiba :)

zaten henüz masalımızın bir prensle mi yoksa prensesle mi başlayacağını bilmiyorduk yani bilimsel olarak bilmiyorduk.. benim yanağımıza masum bir kelebeğin konacağı hissim hariç tabiki :)
demek ki onunla bir bedende yaşamaya alışmalıyız biraz dedim..

bekledim önce.. bir süre bekledim.. hissetmek istedim.. 
eğer onu hissedersem o benim kulağıma fısıldar belki diye bekledim..
eğer onu beklersem kendine ait olmasını istediği ismi kendi söyler, ben dinlerim dedim..
eğer onu dinlersem kendine nasıl seslenilmesinden keyif alacağını en iyi o bilir diye sabrettim..

                                           ahh sabır.. sen nereye kadarsın ki?
yok yok olacak şey değil kolları sıvamanın zamanı hemen listeler yapılsın dedim ve başladım çalışmalara.. her sabah işe giderken hakana isimler sayıyordum ondan gelecek tepkilere göre ya siliyordum ya beklemeye alıyordum.. akşam dönüşte yeni isimler bulmuş oluyordum.. toplantılarda gündem bebeğin ismiydi.. akraba ziyaretlerinin sohbet konusu.. arkadaş buluşmalarının hangisi isim daha güzel yarışması..                                    

küçük kağıtlara aldığım notlar, üstlerini çizdiğim türlü türlü isimler.. su gibi geçen günler.. güzeller güzeli bir meleğin bizi seçtiğini öğrendiğimiz dönemler..
hamile olduğumu ilk öğrendiğim gün keşke ismiyle seslenebilseydim diyen ben karnımdan yerleri göremeyene dek hala belirsizlikler içindeydim :)
                        
Neydi karar vermemi zorlaştıran şey;
*Anlamı mı güzel olmalı
*Kulağa mı hoş gelmeli
*Kuran'da mı geçmeli
*Popüler mi olmalı
*Bilinmeyen mi olmalı
*Hecelerden mi türemeli
*Harf analizinden mi çıkmalı
*Aile yadigarı mı olmalı
*Şahsına münhasır mı olmalı
*Zarif mi olmalı
*Güçlü mü olmalı
*Türkçe karakterli mi
*Dalga geçilmeyecek türden mi
*Anısı mı olmalı
...mı mı mı böyle uzar giderdi bu liste de tıpkı isim listelerimde olduğu gibi.. ve vazgeçtim isim arayışından, kararsızlığımdan kendi kendime resmen pes ettim :) ve dedim ki madem sen kulağıma fısıldamıyorsun bıdık o halde biz gerekeni yapacağız anne baba olma hakkımızı kullanacağız :)
Adını söylerken dillerde kokun kalsın.. yürürken saçlarından büyülü tıslımlar aksın.. toprak gülümsemenle can bulsun.. ve güzel yavrum senin adın Defne olsun.. ömrün hep masal gibi mutluluklarla dolsun :)

Not: Bu ilk hazırladığım listeydi tarihe bakınca o günü hatırladım, bundan sonra kaç farklı liste hazırladım kaç kağıt attım kaç mesaj yolladım herkese bilemedim :) ve hayretler içinde kaldım, listeye ilk defne adını yazmışım.. Hayatımızın güzel işaretleri sanırım bunlar işte neredeyse üç yıl sonra farkettiğim ve gülümsediğim:)


Hakkımda : Unknown

Beni tanimaya başlayan SEN hoşgeldin masal aileme.. hep mutlu kalmak, birlikte olmak dilegiyle..

19 yorum:

  1. Ahh bilirim konduramaz insan yavruya,yakıştırmaz hiç bir ismi en,en, en neyse adını koyamaz.Koyduktan sonrada en sanır herkes gibisi ismi.Uzun sağlıklı,mutlu olsun tüm yavrular ve seninkisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bide herkes mutlaka o dönemler bi isim öneriyor yada şu ismi koyacağız dediğimizde mutlaka eleştiriyor yada dalga geçecek bir şakalar yapıyor çözebilmiş değilim yani bu durumları :) Amin inşallah adlarıyla sağlıkla huzurla geçer ömürleri hepsinin

      Sil
  2. Bende hep ADA ismini koymak istedim kızım yada oğlum için ama ne yazık ki olmadı :) Sağlıklı olsunlarda önemli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende de uzun süre ARYA takıntısı olmuştu, hoş müzikle uzaktan yakından bir ilgimde yok :) hamileyken çok zor hatta en önemli kararmış gibi hissettiğim şey gerçekten de hiç önemli değilmiş dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar yeter :)

      Sil
  3. Adıyla yaşasın derler ya önce bunu soyleyeyim:) sağlıkla huzurla hep sizinle...
    Isim arayisim olmadı ama Ekin ismine uyum sağlayacak diye ikinci kızıma Yağmur ismini verdik:) aslında isimler hazırmış ilk duyduğumda bu isim olmalı dediğimde içinde huzur olduysa farklı isim arayışı da son buluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin çok teşekkürler, Ekin ismi de çok güzel ve nasıl bir bütün oluşmuş iki kardeşin isminde :) ahenk olmuş :)

      Sil
  4. Defne... Harika bir isim seçmişsiniz. Yıllarca imparatorların bile başında taç olmuştur. Mitolojide de tanrıların tacıdır Defne... Hep baş tacı olsun meleğiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mitolojik halide cok etkiliyor beni :) amin insallah guzel temenni icin cok tesekkurler :)

      Sil
  5. Ne kadar güzel anlatmışsınız bir masal okur gibi okudum, Defne kokusu burnumun ucunda :). Bizde hiç isim aramayanlardanız. En sevdiğimiz ay Eylül kız olduğunu duyduğumuz an eşimle göz göze geldik ve Eylül olsun dedik hiç düşünmeden :) oğlumuzun adıda hazırdı zaten Ekin. Rabbim cümlemizin çocuklarını korusun ve defnenin masalı hiç bitmesin. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bende ekin ismini cok severim zehra hanim eylulle ne uyumlu ve guzel olmus allah bagislasin kuzulari insallah :) cok tesekkur ederim guzel temmenniler icin :)

      Sil
  6. Ben de hep kızım olursa adını melisa veya bahar koycam derdim :)) Ama hiç erkek ismi düşünmemiştim :) Rabbim 2 erkek evladı verdi bana, ikisinin de isimlerinde aynı senin gibi zorlandım :))
    Rabbim evlatlarımızı bize bağıslasın <3
    Ad bir boncuktur derler ama yinede ince eler sık dokur anne babalar :))
    Defne çok güzel <3
    Rabbim hakkınızda hayırlısını vesile etsin inşALLAH :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin cok tesekkur ederim :) sizin kuzularida allah bagislasin masallah :) hepimizin evlatlari icin insallah en hayirli seyler olur haklarinda sevgiler

      Sil
  7. henüz üniversite öğrencisiyim ama bu konuyu hep düşünürüm. dünyanın en tatlı telaşı olsa gerek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok kolay gibi gelmisti once alti ustu bi isim olacak binlerce alternatif var diye de oyle olmadi cok dusundurdu:)

      Sil
    2. Cok kolay gibi gelmisti once alti ustu bi isim olacak binlerce alternatif var diye de oyle olmadi cok dusundurdu:)

      Sil
  8. Merhaba,

    Bir bebeğin dünyaya gelmesinden sonra en zor şey sanırım ismini belirlemek. Defne'nin dilerim hep çok güzel anıları olur :)

    Renkli günler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende isin icine girince anlamis oldum ve zorlandim epey :) cok tesekkutler guzel dilekler icin hosgeldiniz :)

      Sil
  9. Adıyla yaşasın çok güzel bir ismi var :)

    YanıtlaSil